Aujourd'hui : Samedi, 25 janvier 2020
 Veille Media Contact

Dossier du Collectif VAN - #FreeOsmanKavala ! Liberté pour #OsmanKavala !
PHDN
Rejoignez le Collectif VAN sur Facebook
Cliquez pour accéder au site Imprescriptible : base documentaire sur le génocide arménien
Observatoire du Négationnisme
xocali.net : La vérité sur Khojali !
Cliquez ici !

Imprimer dans une nouvelle fenêtre !  Envoyer cette page à votre ami-e !

16 mars 2015/Turquie : Les admirateurs nationalistes de Talaat Pacha se réunissent devant son mausolée
Publié le :

16 mars 2015 : Les admirateurs nationalistes de Talaat Pacha, le "Hitler" turc, se réunissent à Istanbul devant son mausolée pour lui rendre hommage. Mehmet Talaat, ancien ministre de l'Intérieur du gouvernement Jeune-Turc et principal instigateur du génocide arménien, condamné à mort par contumace à Constantinople en 1919, avait été assassiné le 15 mars 1921 à Berlin où il se cachait, par un rescapé du génocide, Soghomon Tehlirian. Ce dernier avait été acquitté en Allemagne le 3 juin 1921.

Talat Paşa Komitesi Talat PaşaÂ’yı andı

Aydinlik

16 Mart 2015 Pazartesi 12:16

TALAT Paşa Komitesi, İttihat ve Terakki kurucularının önde gelen liderlerinden Talat PaşaÂ’yı 94’üncü ölüm yıldönümünde mezarı başında andı.

Talat Paşa Komitesi, BerlinÂ’de Hardenberg Caddesi üzerinde Teyleryan adlı bir Ermeni tetikçinin arkadan sıktığı bir kurşunla 15 Mart 1921Â’de katledilen Talat Paşa için dün Abide-i Hürriyet MeydanıÂ’ndaki anıt mezarı başında anma töreni düzenledi.
Törende Talatpaşa Komitesi Başkanı Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Pekin, Talat PaşaÂ’yı hasretle yad ederek şunları söyledi: “Talat Paşa, devrimci, fedai, OsmanlıÂ’nın en kritik döneminde görev almış devlet büyüğüdür. Devletin bir kuruşuna dokunmamıştır. Devletin imkanlarından yararlanmadı. Süpürge tohumundan yapılan ekmeği yedi. Bütün gayretini halkına adadı. Onu bir Ermeni katletti ancak dünya Talat PaşaÂ’yı günah keçisi ilan etti. Fedailer ölmez, bedel öderler. O da bedel ödedi. Onu rahmetle anıyoruz.”

Talat Paşa Komitesi Ãœyesi Doç. Dr. Cüneyt Akalın, Talat PaşaÂ’nın 25 Şubat 1945Â’te Celal BayarÂ’ın çabalarıyla ülkeye getirildiğini söyleyerek “10 yıldan beri kabrini ziyaret ediyoruz. Düşmanları Talat PaşaÂ’yı rahat bırakana kadar, iftiralar sona erene kadar da her yıl burada olacağız” dedi. Türk Dünyası ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Celal Öcal da “Türklüğün en yüce özellikleri kadirşinaslık ve vefadır. Bu duygularla anma törenindeyiz. Yüreğimiz sızlayarak, hizmetlerini anarak onu yaşatıyoruz” diye konuştu.

TGB üyeleri de Talat PaşaÂ’yı mezarı başında andı. Mezarına karanfiller bırakan TGBÂ’liler “Bağımsız Türkiye” için yemin etti.

Retour à la rubrique

Collectif VAN [Vigilance Arménienne contre le Négationnisme]