Aujourd'hui : Samedi, 25 janvier 2020
 Veille Media Contact

Dossier du Collectif VAN - #FreeOsmanKavala ! Liberté pour #OsmanKavala !
PHDN
Rejoignez le Collectif VAN sur Facebook
Cliquez pour accéder au site Imprescriptible : base documentaire sur le génocide arménien
Observatoire du Négationnisme
xocali.net : La vérité sur Khojali !
Cliquez ici !

Imprimer dans une nouvelle fenêtre !  Envoyer cette page à votre ami-e !

28 janvier 2015: Dogü Perinçek, créateur du sinistre Comité Talaat Pacha, préside un meeting à Strasbourg
Publié le :

28 janvier 2015: Strasbourg - Dogü Perinçek (au centre sur la photo), créateur du sinistre Comité Talaat Pacha, préside un meeting à Strasbourg où s'est tenue l'audience en appel devant la Grande Chambre de la CEDH (Cour Européenne des Droits de l'Homme) pour le procès qu'il a initié contre la Suisse où il avait été condamné pour négation du génocide arménien.
Le portrait de Mustafa Kemal, accolé au logo du Comité Talaat Pacha (du nom du "Hitler" turc), illustre parfaitement la continuité de la politique génocidaire de l'État turc.

Les admirateurs du génocidaire Talaat Pacha (Talat Pasa) ont manifesté à Strasbourg pour influer sur le jugement de la CEDH en faveur du négationniste Dogü Perinçek.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı

İşÃ§i Partisi lideri Doğu Perinçek, “Türkiye olarak, AvrupaÂ’da özgürlüğü biz savunuyoruzÂ’Â….

30 Ocak 2015 - 21:46 'de eklendi ve 120 kez görüntülendi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı: İşÃ§i Partisi lideri Doğu Perinçek tarafından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde İsviçreÂ’ye karşı açılan ifade özgürlüğü davasının temyiz duruşmasından sonra Strasbourg caddeleri adeta bir bayram yeri gibiydi.. Osman NAYMAN / STRASBOURG (UHA) AvrupaÂ’nın birçok bölgesinden n gelen Türk vatandaşları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ‘nde (AİHM) görülmekte olan StrasbourgÂ’daki duruşmaya katılan [Â…]

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı:

AvrupaÂ’nın birçok bölgesinden n gelen Türk vatandaşları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ‘nde (AİHM) görülmekte olan StrasbourgÂ’daki duruşmaya katılan Türkiye İşÃ§i Partisi lideri Doğu PerinçekÂ’e destek olmak ve Strasbourg Kongre SarayıÂ’nda düzenlenen etkinliğe katılmak için toplanmışlardı..

AvrupaÂ’nın birçok bölgesinden gelerek, Strasbourg Kongre Sarayı önünde ellerinde bayraklar, flamalar ve dövizlerle toplanan Türk vatandaşları, Türkiye İşÃ§i Partisi Genel Başkanı Doğu PerinçekÂ’in duruşmada gösterdiği vakur duruşu nedeniyle tezahuratta bulundu.

Avrupa İnsan Hakları MahkemesiÂ’nde (AİHM) görülen tarihi duruşmanın ardından, Strasbourg Kongre Sarayı önünde toplanan kalabalık, daha sonra Talat Paşa KomitesiÂ’nce (TKP) düzenlenen ‘Kongre SarayıÂ’ndaki etkinliğe katıldı.

Etkinliğe, özellikle TürkiyeÂ’den birçok çeşitli siyasi partilerden milletvekilleri, demokratik kitle örgütlerin liderleri ve vatandaşlar katıldı.

Talat Paşa KomitesiÂ’nce (TKP) düzenlenen etkinliği TürkiyeÂ’den gelen Eskişehir Bağımsız Milletvekili Süheyl Batum yönetti.
Etkinlik sırasında yapılan konuşmalar sık sık, “Mustafa KemalÂ’in Askerleriyiz” ve “Birleşe Birleşe Kazanacağız” sloGanlarıyla kesildi.

AVRUPAÂ’NIN İKLİMİNİ DEĞİŞTİRDİKÂ’

Türkiye İşÃ§i Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek burada yaptığı konuşmada, “Türkiye olarak, AvrupaÂ’da özgürlüğü biz savunuyoruz. AvrupaÂ’nın iklimini değiştirdik. Özgürce konuşmayı bütün Avrupalılar için savunduk. Çünkü siz bir yerden başlarsınız ‘Dünya öküzün boynuzunda değilÂ’ diyenleri cezalandırırsınız. Bunun ucu açıktır” dedi.

“Bugün Galilei gibi ‘dünya dönüyorÂ’ dedik” diye konuşan Doğu Perinçek, bugün duruşmada AvrupaÂ’ya dünyanın döndüğü gerçeğini gösterdiklerini ve AvrupaÂ’yı da öküzün boynuzundan kurtardıklarını ifade etti.

Türkiye İşÃ§i Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, TürkiyeÂ’nin bağımsızlık, demokrasi ve özgürlük geleneğinin bütün temsilcilerinin burada bulunduğunu gördüklerini belirterek,. bugün StrasbourgÂ’da buluşmanın en önemli yönünün de bu olduğunu açıkladı.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da yaptığı konuşmada, artık emperyalistlerin Türkiye CumhuriyetiÂ’ni ve Türk milletini birbirine düşÃ¼remeyeceğini belirterek, Emperyalist oyununa dahil olan Ermeni diasporasına ve Ermeni devletine buradan bir uyarıda bulunduklarını belirterek, “biz ‘Yurtta sulh cihanda sulhÂ’ diyen bir liderin ülkesinden geliyoruz” dedi.

(CKD) Genel Başkanı Canan Arıtman

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Genel Başkanı Canan Arıtman da , Doğu PerinçekÂ’in vatanının ve milletinin onurunu kurtarabilmek için büyük fedakarlıklarla hareket ettiğini ifade ederek, bugün burada tarihe altın harflerle yazılacak bir tarih yaptığını ve AvrupaÂ’ya çok önemli bir insan hakları dersi verildiğini kaydetti.

Eski DSP Edirne Milletvekili Ahmet Ertürk de “Gerçek bir Atatürk CumhuriyetiÂ’nin kalmadığı bu dönemde Perinçek gibi bir önderin başlattığı bu mücadele, TürkiyeÂ’nin son yıllardaki en önemli dış politika başarısı oldu. Kurtuluşu ateşlediler. LozanÂ’dan sonra en önemli siyasi başarıyı kazandık” açıklamasını yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti yetkililerinin vermesi gereken bu mücadeleyi, Doğu Perinçek ve Talat Paşa KomitesiÂ’nin (TPK) verdiğini vurgulayan AKUT Başkanı Nasuh Mahruki de, bundan sonraki süreçte TürkiyeÂ’nin kazanacağını, Ermeni diasporasının ise kaybedeceğini açıkladı.

OSMAN PERİNÇEK KONUŞUYOR

Doğu Perinçek ve DSP Genel Başkanı Masum Türker

DSP Genel Başkanı Masum Türker de bütün siyasi parti liderlerinin vatan için PerinçekÂ’le birlikte olması gerektiğini ifade etti.

OSMAN-YAŞAR OKUYAN
(CKD) Genel Başkanı Canan Arıtman-Yaşar Okuyan (arkada)

Eski Bakan Yaşar Okuyan da şunları söyledi: “Farklı partilerde olabiliriz, farklı inançları paylaşabiliriz. Ama Türk milletinin nasırına basıldığı anda tüm bunlar ortadan kalkar, tek yumruk oluruz. Türk milleti olarak yumruğumuzu vururuz.”

UHA/STRASBOURG/O.NAYMAN/A.YÃœCE

HABER – STRASBOURG / Osman NAYMAN

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı

video.turkuazhaberajansi.com

30 Ocak 2015 TSİ 00:32

YASAL UYARI:Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları TÃœHA Eğitim ve Danışmanlık Şirketi‘ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece (UHA) Uluslararası Haber Ajansı (http://www.uhahaberajansi.com) tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

Bu Haberi Paylaş

Retour à la rubrique